ASSALAMUALAIKUM~

al-quran is like my oxygen..
without al-quran, i'm lost..
without al-quran, i'm sick..
without al-quran, i'm dying~

Sunday, May 15, 2011

HUU.. nak nasehat sket kat sorang blogger nie.. peace..

assalamualaikum.. ya habibi ya maulana, sila baca entry ana..
hiii.. aq mmg akn gne ayat di atas jdk ayat alu-aluan gitu~
hmm.. first of all, just want to shout here~
MENGAPAKAH TAK BLEY BUKAK WEB JPA NIE!!

ok, tu je yg aq nk jerit.. mcm nie, aq dh bukak la web jpa kn, then, dh smpi last step, kne klik
LAMPIRAN B-AKUAN PENERIMA

masalahnye, tak ley klik.. kluar fatal error ape ntah lagi.. nape ek.. nk kte line bz tak kot.. kat status fb member2 len pown tulis, tak ley klik bende alah tu..
so, nnt nk call la jpa.. hii~

OK NOW, THE MAIN TOPIC.. TOPIC DI ATAS TAK DE KENE MENGENE NGAN TITTLE ENTRY DI ATAS...

mcm nie tau, smalam aq blogwalking.. tngok la de stu blog nie.. aq ske blog bdk nie, sbb penulis blog nie adelah budak 10 tahun..pergh.. hebat.. kecik2 dh de blog.. yg tak syoknye.. blog budak ni de la ayat-ayat tidak matang or words yg tak bermoral, tak sehat, bad words dan tak baek untok kesihatan.. de la word f*** tu, la, s*ck la.. ape la.. sbb nye, budak nie emo tngok variety shows kat tv.. adek, akak pown obses gark ngan k-pop.. jeles gark tngok dyeorg pegang2 tangan sume tu.. jeles yg teramat.. pown nanges gark mcm adek.. tapi tak mencarut yea.. sbb, kite ade iman.. :)
mmg la adek kte, "NIE BLOG AQ, SUKE HATI LA NK KATE APE POWN"
mmg la ni blog adek, tapi bad words yang adek ungkapkan dlm blog tu, pown ske ati la ek.. pahale dose tue bley dibuat maen ke.. akak pown de la marah2 dlm blog tapi~ tak pown nk F*** mne2..
mmg la, MALAYSIA nie de hak kebebasan bersuara.. tapi~ berpada-pada la.. takkn nk bebas mencarut kan.. btol tak.. :)
then, lagi satu, blog si adek malang nie..
suke sangat komen blog org len.. ske atie la org tu nk de lagu dlm blog dye, nk ltk gambar bnyk2,nk letak widget bnyk2.. kan blog dye.. yg awak nk kritik mcm blog awak dah hebat tahap gaban tu kenape.. adek bru je skolah rendah.. kalau nk tau blog matang dan otai serta hebat gitu, tngokla blog mas ke,blog izreen ke, tak pown blog encik ben ashaari.. tu mmg dh lme giler gaban ar tahap dewa dlm dunie blog2 nie.. kiteorg yg dh bertahun hidop nie,tau la.. matangla wahai adek oi.. err.. adek yg dimaksudkan bukan adek kandung aq tau..

then. adek de kte bnci tulisan gedik?? yg de besar kecik tu sume.. eh?? adek, function tulisan kecik besar tu sume,mcm nk bagi impak atau kesan yg mendalam kpd readers.. paham tak... nie yg dikatekn unik dan matang.. tak mcm blog adek.. :)
 akak tau de org copycat blog awak.. tiru header ngn side bar.. tapi, jgn la maki@carut@sumpah seranah @ atau yg sewaktu dengannye.. mmg salah dye tiru awak~ bab dose pahale sbb curik header ngan side bar akak tak leyh cakap.. itu luar bidang kuasa akak.. tapi.. bab awak mencarut maki sumpah seranah tu sume, mmg la berdose.. maybe adek, kalau bce entry nie, adek terdetik dlm hati,, "alah, dlm blog je dye tak tau sye maki dye" ,mmg la dye tak tau, tp ALLAH tau kn... :)
then, lagi satu,awak tak ske phrase "I FOLLOW YOU FOLLOW ME BACK" hahah.. lawak sunggoh adek nie.. nie adela salah satu care nk de followers bnyk2.. mmg la mule2 gne ayat nie.. nnt pandai2la dyeorg tkr.. adek jgn la sedap je mulot nk mengate yg org tu mcm pakse plak awak nk follow dye balek.. bkn mcm tu.. :)

akak, tak ske yg part awak kritik org yg ade musicplayer di blog.. awak kte menyampah?? huuU~ awak tak tau,ramai sebenonye yg bce blog awak,lagi menyampah.. tapi,awak nie mcm jenis tak kesah.. tak bley dek, kite nie hidup bermasyarakat..  blogging pown bermasyarakat gark.. yg part lagu tu, awak bosan bile dngr lagu bnyk kali kat blog eh?? kalau mcm tu,len kali jgn la follow dye kan~ and then awak bley lagi tulis dlm entry awak "Korang boleh je kan download lagu yang korang suka tu kat laptop or computer korang kan ? Tak payah la bagi orang sakit telinga !"

huu.. adek, lagu2 dlm blog tu, msti la lagu feveret dyeorg, msti la dh siap2 download.. kan~ tak ke sengal adek ni.. kan dh jdk feveret.. mcm awak gark.. awak obses sngt ngan beast.. akak pown.. giler2 punye ske ar.. mcm nk mati ar ske .. so,ltk la lagu beast dlm blog.. awak plak ltk gmbr gikwang la, hara la.. kan?? bezenye org tu ltk lagu, awak ltk gambar... tapi, akak puji la blog awak, cantek, sweet sbb de kale pink.. comel.. mmg la mcm blog budak skolah rendah~ *dalam maksudnye* huu~ peace dek~

adek, blog adek mmg simple.. yg part awak maki org yg copycat header awak tu kan, tak payah la pastekn link blog dye.. dh tu, awak paste kan jugark link FB dye.. nape~ nape nk malukan dye.. mmg salah dye.. tapi, tak yah la kecoh kat satu dunie mcm awak dapat anugerah blog paling hebat di dunia~ :)

yang part follow meng-follow nie dan copycatnie.. haishh.. ntah la.. de je member2 akak, yg wat tutorial kne curik.. dye tulis jugark kat entry dye,luahan perasaan sbb tutorialkne curik tapi dan maki dek~~ no fu** bnde2 alah nie..

kalau akak nie masih lagi umur 16 taun, 17 taun,nk je akak ckp kat awak, "WEYH,BLOG KO TU DH BAGUS SNGT KE.. ALA, SETAKAT COPY HEADER NGAN SIDEBAR JE KOT.. KO WAT LA HEADER BARU YG LAGI GEMPAK.. KO KAN PANDAI~ BAGOOSSS SANGAT KAN!! " nie dialog aq la kalau aq masih sweet sixteen.. skunk, dh besar, dh dewase sket.. so, aq just bley kte.. "JANGNLAH MALUKAN ORANG TU DAN MALUKAN DIRI SENDIRI.. TAK PASAL2 ORG TAK NAK FOLLOW AWAK LAGI.. YANG PASAL COPY MENCOPY NIE, APE KTE AWAK MSG KAT FB DYE, BUKAN KAT WALL TAU, PESAN SUPAYE DYE TKR HEADER DYE.. SBB AWAK DE BUKTI YG BANYK KAN YG DYE COPY HEADER TU SUME KAN.. CAKAP BAEK2.. DYE PAHAM.. JANAGN MALUKAN ORANG..  DALAM HATI SETIAP BLOGGER, MESTI LA NAK ADE FOLLOWERS BANYAK-BANYAK.. YE TAK?? " hmm,, nie la dialog aq yg cam best.. :)

so, abes suda entry nie.. kpd adek yg terase, sile la komen@conteng kat shoutbox@gado2 ngan akak kat fb..JOM.. AKAK NIE OK JE ORGNYE.. PERNAH GARK LA MENGAMOK KAT SKOLAH SMPI ORG INGAT KENE HISTERIA.. SBB ORG CRK PASAL~ :)

dri sudut pandangan akak, mungkin blog awak tak matang sebab AWAK TAK MATANG~ :) yela, awak kn skolah rendah yg celik IT.. tapi, adek belajar pendidikan agame islam kat skolah kan.. tau kan dose pahale sume tu.. so, kurangkan carut2 tu, kurangkan maki2 tu sume..
last but not least, matang la anda~ akak pown dlm proses nk matang nie.. tak nk cam budak2 hingusan@riang ria ribena lagi~ almaklumlah,nk msok U kan... takkn nk wat perangai cam o.k.u plak (Orang Kurang Umur)

lastly, HEY YOU~ DH BCE KOMENLA~ KEMATU SUDA JARI KU INI~
ASSALAMUALAIKUM~
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

10 comments:

EZAD AMIR said...

ekekekek..manusia x sempurna..tp xsalah kan utk cube mjd sempurna..hope si adik brubah

nureenina said...

huhu..moga2 si adek berubah... budak2 zaman sekarang makin plik :)

wawa, THE LOYAL B2UTY said...

insyaallah..

Dayana AZ said...

hahaha, tergelak ak bce ni.. banyak tol adik ni kritik :P , cm pro bnor, 10 thun ? comeynyee da reti ad blog, tp part kritik2 malukan org tu yg slek uh.. dushdush :P

wawa, THE LOYAL B2UTY said...

huuu.. agak ar.. biarle dye aman ngan dunie dye sndirik.. dush dush juge.. :P

Haiqal Hazwan said...

pehhh..aku pun nak post gak lah post macam kau nih.

aku ada baca satu blog nih,,dia tulis pasal blog2 yg dia tak suka.

huh..aku terasa seyh !

IzREen :') said...

ape masalah boleh ark nk maki oorg kat blog.. gentle la nk maki face to face.. haha.. aQ kenkadang bosan gak baca blog org asyik maki2 nie x menarik langsong haha.. nice work wawa!

wawa, THE LOYAL B2UTY said...

hiii..
to haiqal. baguih2.. wat la entry cam aq nie.. nnt tag aq tau.. aq nk bce plak..
to izreen, aq rsenk cepuk je budak kecik tu... mcm takde agame..

sha said...

pandai jugak adik tu pasal blog ni ek

wawa, THE LOYAL B2UTY said...

agak PANDAI la~ huuu~