ASSALAMUALAIKUM~

al-quran is like my oxygen..
without al-quran, i'm lost..
without al-quran, i'm sick..
without al-quran, i'm dying~

Monday, December 26, 2011

tepuk dada tanya iman~

assalamualaikum... ya habibi ya maulana..mari baca entry ana..
alllooo~ cuti sem dh nk abes.. study math tak abes abes.. T__T aq hanye mampu senyum je...
senyum mcm neyh..



just want to share a beautiful and meaningful advice..i got it from someone..
"orang yang bertudung tak semestinye bertaqwa.. tapi orang yang bertaqwa pasti bertudung"

bertudung is not a fashion.. bertudung is not only cover your hair but also your chest.. 


pelangi indah tapi tak kekal..
pabila hujan muncullah dirinya..
amal dikumpul jadikan bekal..
tingkatkan iman, syurgalah tempatnya..


thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Wednesday, December 14, 2011

aishhh.. stress

assalamualaikum..
just a short entry..
aq nk exam 14 januari nie..
tp aq tak study lansong..
sbb??
err.. aq download video korea..
running man show.. seyesly, BEST!!
tp, aq kne study math.. haish.. nafsu.. nafsu..
bile aq nk blajo neyh...
akak aq nk konvo 8 januari ney..
aq kne dftar msok uia pown 8 januari..
so, ade lagi 5 haei nk pekse..
sempat ke??
hehe...
cam tak je..
WAWA SENGAL!!
tu je..
study la budak.. dri ko tahan stay up nk download video baek ko study..
assalamualaikum..
p/s : entry nie untuk luahan isi hati yg tak branie nkdikongsi ngan family.. hehe.. salah sndiri.. dush...


thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Thursday, November 17, 2011

pe yg dimaksudkan "BAIK"

Assalamualaikum..ya habibi, ya maulana.. mari baca entry ana… (wat warning awal.. entry ni panjang.. bacelah keseluruhannye.. hayatilah.. ambil pengajaran..itu ciri2 MANUSIA YG BERGUNE DUNIE AKHIRAT)
elo2.. ok… idop aq skunk bergelumang dengan..hisshh.. bukan maksiat.. idop aq skunk bergelumang dlm dunia blogging.. dan juge novel.. hee… aq ske la plak bce novel2 melayu.. org slalu kate novel melayu = jiwang.. ecece.. pemikiran yg tidak realistic dan bombastic.. well.. kite, sebagai pembace, kene la bijak crk buku2 yg kne ngan jiwe kite.. kne pandai cri buku sebagai makanan kpd rohani kite sndirik.. sbg contoh.. buku2 yg gune bahase simple.. sesuai ngan umur dan yg penting de unsur keagamaan.. secare tak lansung.. dapat tingkatkan ilmu, pengalaman dan iman.. sape kate melalui novel tak boley nk tarbiyah hati.. sape kte bce novel melayu is membuang mase.. well.. bgi aq, dri ko sebok post2 status merapek kat muke buku or tweet yg ntah ape-ape or bukak utube tngok porn.. bek korang bce buku.. membace jambatan ilmu.. *sorry kalau aq terkasar* and da last thing, drpd korang wat entry yg de unsur kelucahan, bek pegi bce buku.. J
Ok.. masuk la kite ke dlm main topic.. ape yg korang paham ngan maksud ‘baik’?? adekah kalau hensem/cun melecun itu baek?? Adekah pakai jubbah/baju melayu everyday assumed as baik.. or adekah pakai tudung/free hair dan selalu sedekah itu baik?? err.. aq bgi satu situasi ek..

A :  weyh.. nape ko tak pakai tudung.. ko nie.. islam ke tak..
B : weyh.. ala, aq solat tak pernah tinggal.. ape de hal…
A : mne bley mcm ne.. aurat kne tutup..
B : ala.. at least aq solat.. tak tnggal… tak cam ko.. pki tudung, solat on-off je aq tngok..
A : *terkulat-kulat*
B : *malu malu*
(yg mne baik?? Tepuk dada, tanyela iman.. kalau tanye selera, hati membara, tanye iman, hati aman)

So… pernah tak korang alami situasi cenggini.. tak pown pernah lihat ngan 2 biji mata pemberian ILLAHI.. tak pown pernah dengar or org len cter cter kat korang.. hiii… tau tak.. aq jmpe situasi ni dlm pembacaanku dlm novel.. seperti biase..novel yg aq nk kongsi adelah novel yg sarat ngan keinsafan,nasihat, dan ketakwaan kpd allah.. VERSUS..karya HLOVATE.. yea, HLOVATE yg tidak kite ketahui dye ni laki atau pompuan.. tak mau identity diketahui.. J so, enjoy.. *aq just amek petikan dri novel agung ne*     ( watak yg terlibat MINN dan JASMIN)
Minn     : macam mane nk jdk baik??
jas        : pengislahan diri?
Minn     : pengislahan diri tu ape??
jass        : islah tu secare kasar nye baik.. so, pengislahan tu akan jadi pembaikan..
Minn     : oh.. mcm mne kite nk define ‘baik’?
jass        : saya tak lah pandai sngt nk ckp.. tp bolehla share tentang ni dlm satu forum.. bro hairi.. ade org
                tanye dlm forum tu pasal mcm mne nk jadi baik..
Min        : kite semua akan tanye soalan tu pade diri sendiri at the same point dalam hidup.
Jass        : betul.. bro hairi cakap.. dalam keadaan kite yang bertanye soalan ini, kite kene define dulu
               ‘baik’ tu ape.sebab kalau tak kenal make tak cinta. Kalau tak cinta maka tak dapat nak  
                menjiwai.

 *pastu aq pendekkn.. smpi la ke…..

Minn     : so, baik tu ape??
jass        : sesiapa yg beriman dngn allah tu baik.
MInn     : maksud??
jass        : apabila kite buat semue bende yang allah suruh dan tinggalkn bende yg die larang.,tu baru
                namenye baik..
Minn     : amar makruf nahi mungkar..
jass        : kiranye kat situ, dia emphasize yang untuk jadi baik ni, memang kene secare holistic la gitu.
                 selagi ade bende yg tak settle betul-betul, selagi tulah, baik blom tercapai.
MInn     : contoh?
jass        : ingat al-baqarah 208??
MInn     : masuklah ke dalam islam secare keseluruhannya..
jass        : kalau untuk muslimah mcm kite ni.. nk ambil contoh mudah kite amik isu aurat..
Minn     : selalu je kan org argue psl tudung ne…
jass        : ade org kate BIARLAH TAK PAKAI TUDUNG PON, JANJI SOLAT 5 WAKTU SEHARI SEMALAM.
               PASAL ADE JE ORG YG PAKAI TUDUNG TAPI BUAT BENDE YG BUKAN-BUKAN. BUAT MAKSIAT.
                kire kat sini lah kebanyakkan org salah paham .
MInn     : SEBAB ANGGAP ISLAM TU SEKADAR CUKUP JE BERSIMBOLKAN DENGAN SOLAT??
jass        : betul. Solat tu tiang agame. Tapi Islam tu bukan hanya tertegak dengan solat je.  Apabila Allah
                 dah sebut dalam ayat  “masuklah ke dalam islam secare keseluruhannye”  maknenye mmg kene
                 settle la daripade segale bende tu. Pasal solat, aurat, muamalat.. yadaa.. yadaa.. segale bende
                yang ade kat dunie nilah senang cerita.
MInn     : addin..
jass        : tau tak pe.. addin is the way of life. Care idop.. maka…
MInn     : Kalau cukop solat, tapi tak pakai tudung, tak cukop baik lah kan..
jass        : dan kalau pakai tudung tapi tak cukop solat pown tak baik juge.. pakai tudung tapi pakai
                 shortsleeves nmpak lengan pun kire tak cukop baik lagi. Pakai tudung tapi pakai baju ketat
                 jarang berbayang, pun tak dikira cukup baik lagi. Kene fikir balik.. dengan sekadar pakai cukup
                 pakai tudung, pakai baju lengan panjang, tu pown dikire dah cukop baik?? Macam mane pulak
                 kalau bju tu form-fitting dan selendang pulak jarang sampai nampak anak rambut. Tak jadi la tu.
                 maknenye, selagi tak embrace islam tu secare sepenuhnye,  tak cukop baik lagi tu.
MInn     : hmmm…
jass        : hukum tuhan. Siapa kite nk membangkang. Takkan nk menangkan vogue fashion terkini lawan
                 dengan hukum hakam kot..
Minn     : true..
jass        : it’s not about buat baik dulu or pakai tudung dulu. It’s about masuk ke dalam islam secare total
                 then THAT  is ‘baik’.
MInn     : Tapi tu la. Definisi “baik”  di Malaysia, lain..
jass        : sebab definisi itu dibentuk oleh masyarakat sekeling.
Minn     : biasenye kite kat Malaysia akan label baik itu apabila… say.. a girl pakai tudung lepas ke bawah.
                 then, pakai longsleeves, dan pakai stoking siap.  That’s baik for Malaysian standard. Kire cukop
                 baik lah tu. Alim kate org kite.
jass        : tapi kene tengok balik.. pergaulannye dengan different gender mcm mne. Terjage atau tak?
                 kalau bab aurat dah settle, tapi karaoke lounge, pergi cinema, pergi konsert, adakah masih
                 boleh bawak lessen ‘baik’ juge??   *aik, pagi tngok wayang pown tak bley??* T__T
Minn     : sebab benda tu sume org buat, dah jadi norm. bende tu tak dikire salah ey…
jass        : kadang-kadang kite terikut sngt dngn hukum manusia sampai lupe hukum allah. Nama pon kite
                nie insan’ daripada perkataan arab ‘ na si’. Maksudnye lupe. Memang la kite ni manusia pelupe

*ni last part eh.. penat bace ==’ aq tau.. aq pown penat type.. *

Jass        : maka, apabila  kita dh settle dari sudut solat dan ibadah, kite juge sepatutnye, secare lansung
 dah settle dri sudut hidup ikut syariat. Sepatutnye, kalau kite dh settle dari sudut aurat ,
 secare lansung je kite sepatutnye akan settle jugark dari sudut ikhtilat.
MInn     : ikhtilat tu ape?
Jass        : roughly translated as pergaulan la. Antare different gender.

THE END~

Sorie la ek kalau panjang sngt… hope dpt beri bnyk input. Err… so, mcm mne korang.. baik atau tidak.. takpe, kite step by step dulu.. jgn gopoh sngt.. aq pown dlm process untok jadi baik di sisi islam.. err.. entry kali ni aq tak de niat  perli,keji,kutuk atau menyinggung mne2 pihak..no hard,hurt, heart feelings.. but, if sumbody told sumbody to wear tudung… it’s okay for that sumbody to say “err,, tak dpt hidayah lagi or tak smpi seru lagi”. Seru?? Seruan daripada ILLAHI?? Tu nmenye nk dicabut nyawa tu~ it’s okay kalau de niat nk pakai tudung.. it’s okay kalau de niat nk berubah tp kite kne ingat, kite sempat tak nk berubah.. sempat tak aq nk pakai tudung.. kite tak tau bile ajal kite.. boleh je mse kite tido, allah ambil nyawa kite.. nauzubillah… so, sme2 la kite buat yg terbaek untok diri kite sendiri.. bukan tok org len pown… *apsal tetibe aku sebak*  so, smpi kat sinie je… aq tetibe sedey.. maafkn aq kalau aq de wat org terase.. aq pown tak tau bile ajal aq.. aq tak nk org kte, “eleh, msok uia, bru nk tnjok baek.” Bukan aq nk tunjuk baik, but aq mule sedar diri.. tau yg ajal bley dtg tanpa diundang.. so,kite sme2 berubah eh.. insyaallah.. assalamualaikum.. J illal liqa’

thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Wednesday, November 16, 2011

AQ. NOVEL. AURAT.. HIJRAH~

Assalamualaikum.. ya habibi ya maulan,mari baca entry ana..
huishh.. semenjak 2menjak 3 menjak ne… aq semaken bertambah idea nk update blog.. sbb bnyk cte hot.. and aq tak de keje pown kat umah..hehhe… so, aq just nk share.. satu novel ne.. yg aq ngah bce skunk.. QUARTET.. hasil nukilan Saidatul Saffaa..npe aq ske bce novel ne?? sbb de kaitan ngan idop aq.. buku ne psl sorang dak pompuan yg dlm penghijrahan ..bkn hijrah dri kota mekah ke kota madinah..but berhijrah from bad to good, from good to better, from better to the best..and from the best to the??? To allah… (dri dye kite datang, dan kepade dye kite kembali).. J
ini dye novel ne..

Npe buku ne ditittlekn QUARTET?? Ok.. nie penjelasan dri penulisnye..
“ quartet.. itulah secara ringkasnye kisah ini. Kisah sekeping hati.. daripada empat sisi.. tentang empat lelaki.. merentasi 4 musim” 
watak utameye MISA~ dye bercinta ngan 4 laki.. bkn bercinta la. Dye je yg berangan sendiri.. but taste dye tnggi.. yg alim.. style ustaz. Tahfiz.. hmm..bkn bercinta tau.. dye sendiri yg suke kat lelaki tu.. aq bru bce lelaki pertama.. sian weyh.. lelaki tu tahfiz.. tak tau pown misa ske dye.. dyeorg student kat luar negare.. rupenye lelaki tu dah tunang.. misa tak tau.. hmm.. next lelaki.. korang bce sendiri.. pe yg aq ske sbb misa ne free hair.. but lps tu, dye berubah sket2.. itulah nmenye hijrah.. hijrah dri tak pki tudung ke pki tudung on-off ke pki tudung bawal tiapkali kluar umah.. huish.. ske aq.. mmg mule2 MISA ni pki tudung sbb lelaki pertame yg tahfiz tu.. misa start pki tudung lps dpt kad jemputan kawen dri lelaki tu sendiri.. dye pki shawl.. mungkin org yg berfikiran sempit akan kte..”hish..budak ne pki tudung sebab lelaki..” but bile aq terbace stu perenggan ne, membuatkn aq terdiam..

“ Misa bru je bertatih-tatih pakai tudung. Itu pun dye tau sbb dye ternampak Misa berlatih pakai shawl di hdpn cermin. Dye tau sebenarnye Misa nk berubah kea rah yg baik.dan Bilal tu diutuskan allah sebagai satu ‘perantara’ untuk menyampaikan hidayah itu pada MIsa”
See… kite tak tau ape rancangan allah.. rancangan allah punyelah hebat dan cantik.. mungkin, pade mulenye dye pakai tudung sbb lelaki.. but, nnt lame2 dye akan dengan sendirinye rse pelik kalau kluar umah tak pakai tudung.. terase cam tak pakai bju.. mcm bogel~ hmm.. dengan sendirinye, dye ikhlas memakai tudung… J
pastu kan.. aq troskn pembacaan aq.. sebenonye.. mse aq mule2 nk steady pki tudung mcm misa… soalan aq sebijik mcm misa..
 soklan aq dan MISA :
“ Aq ni dh la bru pakai tudung.. dalam mse yg sme, aq ni tak perfect lagi..  dosa bnyk lagi aq buat. AQ RSE CAM AQ NI HIPOKRIT PULAK PAKAI TUDUNG.. tapi perangai mcm ape-ape ntah. Aq rse bersalah..”
Dan kawan MISA, seolah-olah menjawab soalan aq dalam novel ne..
“ kau angap sume org perceive ko as baik hanya sebab pakai tudung?? Perfect,solehah, mcm tu?? Tau tak, kite ni semunye berdosa.tapi kenape org tak nmpk pown yang kite nk bnyk dose? Sebab allah itu sifatnye as-satir. Yang maha melindungi. Allah tutup semua cacat cela kite. Allah melindungi semua dose kite di hadapan manusia lain. Allah tak ada cakap bile kite pakai tudung kite jadi maksum macam Nabi. “

 part ne yg aq ske…
“ kite pakai tudung bukan sekadar nk cakap kite ni seorang muslimah. Tapi kite seorang yang cube mempraktikkan agame yg sempurna ini. Kite amalkan semue ajaran agame ni sebab nk tunjukkan pada orang kecantikan islam ini..”

And da last part~ hayati tau..
 “ bukan kite nk tunjukkan kecantikan kite.kite nk tunjuk bahawe kite seorang muslimah yang mengikut perintah allah dan sentiasa mencuba menjadi hamba yang lebih baik. Bukannye sebab kite sedie baik. Kite sampai bile-bile pown berdose.. dan dengan rahmat allah itulah, semua dose kite diampunkan. Jangankan kau yg bru pki tudung, aq yg dh lme ne pown smpi sekarang berusaha. Berusaha untuk ikhlaskn hati, berusaha untuk jadi hamba yang semakin hari semakin dekat dengan allah."
cantikla dye ni..
suke.. >.<



The end~ ouch.. mken aq ske la novel ne.. sok, aq de bende lagi nk share.. nk kongsi2 ilmu.. wat amal jariah… J so, yg psl novel yg aq cte kat atas ne, korang sebar2kan la ek kat org len.. aq dpt pahale, korang dpt pahale, org yg korang sebarkn pown dpt sbb dye belajar sesuatu ilmu.. belajar itu ibadah.. J penat dh ne.. aq tak tido lagi.. 2 novel aq khatam.. nnt aq share tau~ daa~ assalamualaikum… J illal liqa’
 hey you!! Dh bce komen la.. komen panjang2.. hii~ gurau aje..



thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

AQ. HIDUPKU..UIA.. PART 2

Assalamualaikum.. ya habibi ya maulana mari bca entry ana..
alo~ skunk ne bebudak uia *yg tak amek short sem* HOLIDAY.. 3 bln weyh.. menternak lemak manusia la aq jawabnye.. tak keje..malas.. heee~ ish ish ish *geleng kepale* hmm.. ok.. skunk msok part 2 plak.. wee~ err..taun dpn aq amek chem 1 n fizik 1.. huu..fizik.. aq dh la tak mesra alam ngan fizik ne..aiseyman… *jgn mengeluh la budak, nnt allah marah..dush dush* aq de cte yg mengejut kn.. mse aq cek result arie tu kn, math kne reseat..bkn aq sorang.. but all the students.. gilak btol… hmm… aq pown tak tau npe.. de org kte soklan bocor.. hekeleh..kecoh ar.. tp, tak kesah la..exam je la.. mne tau math arie tu aq tak dpt A ke.. sesungguhnye allah merancang sesuatu yg lebey baek.. I love you allah~
mule2kan,bile aq tau yg math kne reseat.aq rse dunie ni dh turned upside down.. tunggang terbalek.. aq sedey, marah nk meletop.. aq rse sedey sbb arie tu,mse exam,aq dh jawab ngan sepenuh jiwe rage tau.. ok, aq admit la, aq ni lembap log tau.. pastu, exam arie tu,aq taksangke aq bley jawab log tu.. hmm.. senang rupenye.. hee.. aq je yg lmbat loading… tup tup..kne reseat.. masyaallah.. geram btol aq.. but, sumbody said to me.. : bila allah cepat makbulkan doamu, maka dia menyayangimu.. bila allah lambat makbulkan doamu, maka dia ingin menguji.. bila allah tidak makbulkan doamu, maka dia merancang sesuatu yg lebih baik.. oleh itu bersangka baiklah dalam apa jua keadaan kerana kasih sayang allah MELEBIHI dari 
kemurkaannya..

Seyes, aq nanges bile terengat blek pe yg sumbody ne kte.. tq allah sbb utuskn sumbody ne untuk kembalikan aq semule kealam nyate.. hmm..so, aq de amek beberape inisiatif *apsal ayat aq cam karangan* untok study math.. aq g library awam yg besar kat melake tu ngan bestfwen aq mse form 1 smpi frm 3 yg juge merangkap budak uia yg turut bersame2 kne reseat math tp dye budak engine… tq la nabilah… a.k.a ap** (aq tak ley ltk nme ko yg aq slalu gne sbb blog aq feymes.. hehe) aq sayang ko.. aq tau ko ngah bce blog aq.. heee.. sengih la tu~ ok, berbalik ke topik asal, alhmdulillah,tak bnyk yg aq lpe.. hii~ aq study dlu gne past year compilation exam yg aq beli dlu kat MEDCY.. (persatuan kat uia yg gabungkan medic, dentist,pharmacy,nursing ngan allied health) abes exam, aq pown kitar semule la kertas tu.. skali kne reseat, cam gile aq dibuatnye..nseb bek, aq message sume geng aq and Alhamdulillah, dyeorg membantu~ si hanin pegi scan soklan and email kan.. pqa plak tlg poskan.. tq korang.. *dpt pahale stu.. hiii*
 so, aq ngan nabilah gne la segale note2 kiteorg.. memandangkan nabilah ne bdk engine, so, kertas dye len.. so,aq pown de gark la usha2 note dye.. kemas siot notes ko~ jeles~~~ tp, kiteorg lagi bnyk borak la… and, aq plan nk pegi lgi ngan dye.. kalau bley nk g arie2.. tp apakan daye.. aq tak ley bwk kete.. tak do lesen.. hmm… pe lagi aq nk bgtau ek.. ouh.. lpe.. aq tnggal kat mahallah zc..tngkt 2 bilik no …… *tak ley bgtau, nnt korang dtg*
 so, nnt de papehal, aq bgtau lagi la ek… daa~ assalamualaikum J illal liqa’
hey you~ dh bce silela komen.. penat ana menaip… J

thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Tuesday, November 15, 2011

AQ. HIDUPKU..UIA.. PART 1

Assalamualaikum.. ya habibi ya maulana.. mari bace entry ana~
alo alo~ dh lme aq tak terjah blog ne.. hii.. >.< ermm.. ok.. first of all.. secare officialnye.. AQ SUDA MENJADI SEORANG PELAJAR UNIVERSITI~.. *tepok tepok, eyt.. aq suro tepok kan.. tak nmpk pown* Alhamdulillah… aq skunk study kat INTERNATIONAL ISLAMIC UNIVERSITY MALAYSIAN.. (IIUM) kat petaling jaye.. pusat asasi je.. insyaallah.. aq akan menyambung pengajian di main campus plak kat kuantan.. *pergh.. ayat skematikus pembaristus* and, one more thing to tell, aku study asasi farmasi… hek, pegi teview jpa, aq kte nk jdk dentist.. hiii.. tak jdk la.. allah bgi petunjuk suro aq jdk pharmacist je..insyaallah.. act aq dpt offer asasi sains hayat.. tp aq tak mau… hmm, aq blom blaja lagi psl ubat2 tu… aq 2 tahun tau kat UIA ne… tak mcm UM, UITM or matriks.. setaun jek.. uia ne len sket.. tp, aq syukur, at least tak padat,mampat,mantap dan sendat aq nye jadual.. means, stu sem aq study 2 subjek penting je.. kalau U len, cth cam kwn aq, stu sem dye kene blaja math,bio, chem, phy sekali gus.. tap aq plak.. 1st sem dulu, aq study bio 1 ngan math 1.. 2 core course.. and subjek tambahan tp tak dikire kredit hournye,but wajib diambil dgn syarat kne lepas, subjek English ngan arab.. uuu.. pekse arie tu, arab dpt a-… hiii.. J Alhamdulillah.. and English plak.. Alhamdulillah sekali lagi, aq exempted.. so, next sem tak yah amek lagi.. and result keseluruhan.. Alhamdulillah, aq gembira, syukur dan bangge ngan diri aq… terima kasih mdm~~~ *taknk bgtau result, takot timbul riak dan takbur.. cukupla family dan allah yg tau.. J* hiii… bnyk ne aq nk menaip ni..
so,aq ringkaskn je la.. kat sini.. aq de bnyk kawan.. bley wat geng… aq saaaaaayang dyeorg.. dyeorg bnyk ajar aq psl sebuah kehidupan.. susah aq nk dpt kawan cam ne.. ade mse aq hepi dan ade waktu aq sedey… so, aq akan pastikn, waktu dyeorg sedey,susah, aq wajib de kat sne.. cthnye, waktu ayah eksiden,aq kat bilik ngah study sbb esok final dh.. tak ley study..aq sedey sngt.. geng dtg bilik, pujok aq..and ajar aq mne2 yg aq tak phm.. tq korang.. allah je yg dpt bls.. aq tak de ape2 nk balas..kasih syg je ade.. hekhek.. nseb bek retak tulang rusuk,kalau la ayah takde lagi kat dunie ne??nauzubillah~ mintak dijauhkan.. *dh bergenang ne* TT__TT ok.. ok.. mood epy blek.. ermm..bdk2 kelas ok.. kamceng.. aq ske kehidupan U sbb wat otak aq cerdas n segar.. sebab?? kalau kat skolah, lps blaja, pastu exam.. lps exam je, aq tros lupe ape yg dh aq blaja.. tak de la lupe semue.. tapi kat U, lps blaja, de quiz.. pastu, tuto belambak.. homework lagi.. pastu tros exam.. so, tak sempat nk lupe ape yg aq belajar.. terima kasih lagi sekali kpd allah, madam2, ibu ayah, family n kengkawan.. juge kepade diri sendiri yg berusaha.. *tepoktepok*

kat sini, aq tak aktif cam kat skolah dh.. kalau dlu aq men softball,gamelan, nyanyi.. blabla bla..kat sini aq cam dh malas.. cikgu aq kat samura dlu student uia.. dye kte kat kuantan nnt de gamelan.. insyaallah, aq join… *doa doa* J actually, aq nk tulis semue pengalamn aq kat uia.. tp bnyk sngt.. btollah kte org.. pengalaman tak dapat dihitung… pengalaman mematangkn diri.. aq akan cubela jdk manusia yg terbaek untok keluarge,agame, bngse dan negare.. bak kate eh, bukan kate.. bak lirik lagu UIA..
“WE ARE THE TORCHBEARERS FOR THE UMMAH”
J First time aq dengar lagu sekolah *sekolahke.. lantakla..* dlm English.. so, I’m trying to improve my English so that I can communicate well with foreign student at kuantan soon~ insyaallah.. TP aq wat entry ni dlm bm supaye lbey bombastic.. dan dpt disampikan kpd pembace.. *chewah.. alasan* hmm.. ni bru part 1..nnt aq smbong lagi life aq kat uia terchenta pengarang jantong dub dab dub dab ne dlm part 2.. daa~
assalamualaikum~
hey you!! Dh bce komen la~.. penat ana taip taip tau… J syukran.. illal liqa’ 

thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Tuesday, May 17, 2011

BEAST_FICTION



assalamualaikum.. ya habibi ya maulana,, mari enjoy video ana~ huuuu
okay.. as usual, i searched their mv, just want to know if the official mv have come out or not.. then, i read at my chingu's wall in fb.. VYSHA~~ Aq bukak fb ko.. HEHH.. then, i screamed.. omoo~~~~ B2ST has released their official mv.. FICTION.. okey.. calm down.. sabo2.. mengucap wa.. then,i bukak la allkpop.com kan.. cube entertainment has announced that the mv has been releaased for a few hours ago.. so, in the nick of time, i pown download la mv tu.. huuu~ happy...

just tutop mate la part junhyung put his arm on that girl.. ngee~ tapi,gikwang oppa tetap la tak lari dari mate ini~~~ huuu~ ske la lagu nie.. sedey~~ sobsob T__T

so, today just a simple,short story.. so, next time,i will updated a lot okay... yela.. nanti dh tua kan,dah jdk nenek kan,kalau umur panjang ar, boley la citer kat cucu cicit aq.. "dulu kan,nenek ade blog.. nenek suke sangat k-pop.. lagi-lagi B2ST" HAHAHA... nanti dh tue, boley la bce blek entry2 aq nie.. hahahah...

HEY YOU~ DAH BACE KOMEN LA SKET... :)
assalamualaikum...
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Monday, May 16, 2011

aaa~ B2ST NEW ALBUM DH KLUAR...

assalamualaikum. ya habibi ya maulana, sila baca entry ana...
ok, just now, i opened allk-pop.. and kyaaaa~ *scream* B2st has released their new album... FICTION AND FACT.. uuuu.. so, i checked out all the new songs.. huu.. jeongmal.. all their new songs already showed their new sides.. all their album before diplayed their cuteness, charismatic attitude.. but for this new album, they displayed their sensitiveness and their emotion *i mean sad emotion*.. T__T

at first, i thought that B2ST is suitable to carry on the cute and also the strong genre of music.. just take a look in their previous songs like SHOCK, BREATH,... this songs contain the strong and heavy genre.. and BEAUTIFUL, I LIKE YOU THE BEST are the cute songs.. BUT!! when i heard the big hit song, RAINY DAYS.. i felt like.. OMG!!!! they can sing a slow, emotional songs too.. aaaa~ 

then, i download the full audio.. and i really love all the songs.. but, because of  I am the LOYAL B2UTY, and even i have already download their album,i'll buy the original one..my friend got scholarship jpa, and will fly to korea soon.. very soon.. hiii~ so,i ask him.. *ADIB AFIFI* to buy me that album.. hiii.. and he agreed.. huu... sayang ko la dib~

in this album also, i'm so impressed towards JUNHYUNG' OPPA.. he compossed a song too.. which is FREEZE.. whoah..the song is like.. daebak!!!! so great,.. excellent.. huu..tak tau nk cakap ape lagi... then,b2st also released MV TEASER.. THE FACT.. ala.. bru teaser.. blom official lagi.. but, eventhough it just a teaser, it is like watching the real mv.. woah.. so jealous when junhyung put his arm to that girl.. grrr.. takpe..sabo2.. siap ko~  aku dtg.. hii~ :)

now, introducing to you.. *bunyik drum* B2ST NEW ALBUM......

huuu~ cool!!
 B2ST!!! HUUU... DAEBAK!







okey.. SO??? cool right.. hiii~ kyaaa~~ *scream more* huuu.. ouh.. hey.. this one is RAINY DAYS...

                                                              


and the last one... huuu~ this pic really.. really.. ugh.. OMG!!! >.<
please~~ don't look at her.. sob sob T__T
 and last but not least......... *closed my eyes*


oppa~~ andwae~ wake up!!!



okay?? so.. enjoy~ hiii.. this time, my entry will be in english.. sorry if there is a lot of grammatical error or typing error, I'M REALLY SORRY, MIANHAE.. MINTA MAAF~.. practice make perfect.. i'll try..hii~ wish me luck,guys..

ouh, and.. even i'll register for my universitiy soon, i'll still updated my blog but not often.. :)

okay.. HEY YOU!! DAH BACE KOMEN LA~ PENAT JARIKU~ peace yawww :)

assalamualaikum... B2ST DAEBAK!!


thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Sunday, May 15, 2011

HUU.. nak nasehat sket kat sorang blogger nie.. peace..

assalamualaikum.. ya habibi ya maulana, sila baca entry ana..
hiii.. aq mmg akn gne ayat di atas jdk ayat alu-aluan gitu~
hmm.. first of all, just want to shout here~
MENGAPAKAH TAK BLEY BUKAK WEB JPA NIE!!

ok, tu je yg aq nk jerit.. mcm nie, aq dh bukak la web jpa kn, then, dh smpi last step, kne klik
LAMPIRAN B-AKUAN PENERIMA

masalahnye, tak ley klik.. kluar fatal error ape ntah lagi.. nape ek.. nk kte line bz tak kot.. kat status fb member2 len pown tulis, tak ley klik bende alah tu..
so, nnt nk call la jpa.. hii~

OK NOW, THE MAIN TOPIC.. TOPIC DI ATAS TAK DE KENE MENGENE NGAN TITTLE ENTRY DI ATAS...

mcm nie tau, smalam aq blogwalking.. tngok la de stu blog nie.. aq ske blog bdk nie, sbb penulis blog nie adelah budak 10 tahun..pergh.. hebat.. kecik2 dh de blog.. yg tak syoknye.. blog budak ni de la ayat-ayat tidak matang or words yg tak bermoral, tak sehat, bad words dan tak baek untok kesihatan.. de la word f*** tu, la, s*ck la.. ape la.. sbb nye, budak nie emo tngok variety shows kat tv.. adek, akak pown obses gark ngan k-pop.. jeles gark tngok dyeorg pegang2 tangan sume tu.. jeles yg teramat.. pown nanges gark mcm adek.. tapi tak mencarut yea.. sbb, kite ade iman.. :)
mmg la adek kte, "NIE BLOG AQ, SUKE HATI LA NK KATE APE POWN"
mmg la ni blog adek, tapi bad words yang adek ungkapkan dlm blog tu, pown ske ati la ek.. pahale dose tue bley dibuat maen ke.. akak pown de la marah2 dlm blog tapi~ tak pown nk F*** mne2..
mmg la, MALAYSIA nie de hak kebebasan bersuara.. tapi~ berpada-pada la.. takkn nk bebas mencarut kan.. btol tak.. :)
then, lagi satu, blog si adek malang nie..
suke sangat komen blog org len.. ske atie la org tu nk de lagu dlm blog dye, nk ltk gambar bnyk2,nk letak widget bnyk2.. kan blog dye.. yg awak nk kritik mcm blog awak dah hebat tahap gaban tu kenape.. adek bru je skolah rendah.. kalau nk tau blog matang dan otai serta hebat gitu, tngokla blog mas ke,blog izreen ke, tak pown blog encik ben ashaari.. tu mmg dh lme giler gaban ar tahap dewa dlm dunie blog2 nie.. kiteorg yg dh bertahun hidop nie,tau la.. matangla wahai adek oi.. err.. adek yg dimaksudkan bukan adek kandung aq tau..

then. adek de kte bnci tulisan gedik?? yg de besar kecik tu sume.. eh?? adek, function tulisan kecik besar tu sume,mcm nk bagi impak atau kesan yg mendalam kpd readers.. paham tak... nie yg dikatekn unik dan matang.. tak mcm blog adek.. :)
 akak tau de org copycat blog awak.. tiru header ngn side bar.. tapi, jgn la maki@carut@sumpah seranah @ atau yg sewaktu dengannye.. mmg salah dye tiru awak~ bab dose pahale sbb curik header ngan side bar akak tak leyh cakap.. itu luar bidang kuasa akak.. tapi.. bab awak mencarut maki sumpah seranah tu sume, mmg la berdose.. maybe adek, kalau bce entry nie, adek terdetik dlm hati,, "alah, dlm blog je dye tak tau sye maki dye" ,mmg la dye tak tau, tp ALLAH tau kn... :)
then, lagi satu,awak tak ske phrase "I FOLLOW YOU FOLLOW ME BACK" hahah.. lawak sunggoh adek nie.. nie adela salah satu care nk de followers bnyk2.. mmg la mule2 gne ayat nie.. nnt pandai2la dyeorg tkr.. adek jgn la sedap je mulot nk mengate yg org tu mcm pakse plak awak nk follow dye balek.. bkn mcm tu.. :)

akak, tak ske yg part awak kritik org yg ade musicplayer di blog.. awak kte menyampah?? huuU~ awak tak tau,ramai sebenonye yg bce blog awak,lagi menyampah.. tapi,awak nie mcm jenis tak kesah.. tak bley dek, kite nie hidup bermasyarakat..  blogging pown bermasyarakat gark.. yg part lagu tu, awak bosan bile dngr lagu bnyk kali kat blog eh?? kalau mcm tu,len kali jgn la follow dye kan~ and then awak bley lagi tulis dlm entry awak "Korang boleh je kan download lagu yang korang suka tu kat laptop or computer korang kan ? Tak payah la bagi orang sakit telinga !"

huu.. adek, lagu2 dlm blog tu, msti la lagu feveret dyeorg, msti la dh siap2 download.. kan~ tak ke sengal adek ni.. kan dh jdk feveret.. mcm awak gark.. awak obses sngt ngan beast.. akak pown.. giler2 punye ske ar.. mcm nk mati ar ske .. so,ltk la lagu beast dlm blog.. awak plak ltk gmbr gikwang la, hara la.. kan?? bezenye org tu ltk lagu, awak ltk gambar... tapi, akak puji la blog awak, cantek, sweet sbb de kale pink.. comel.. mmg la mcm blog budak skolah rendah~ *dalam maksudnye* huu~ peace dek~

adek, blog adek mmg simple.. yg part awak maki org yg copycat header awak tu kan, tak payah la pastekn link blog dye.. dh tu, awak paste kan jugark link FB dye.. nape~ nape nk malukan dye.. mmg salah dye.. tapi, tak yah la kecoh kat satu dunie mcm awak dapat anugerah blog paling hebat di dunia~ :)

yang part follow meng-follow nie dan copycatnie.. haishh.. ntah la.. de je member2 akak, yg wat tutorial kne curik.. dye tulis jugark kat entry dye,luahan perasaan sbb tutorialkne curik tapi dan maki dek~~ no fu** bnde2 alah nie..

kalau akak nie masih lagi umur 16 taun, 17 taun,nk je akak ckp kat awak, "WEYH,BLOG KO TU DH BAGUS SNGT KE.. ALA, SETAKAT COPY HEADER NGAN SIDEBAR JE KOT.. KO WAT LA HEADER BARU YG LAGI GEMPAK.. KO KAN PANDAI~ BAGOOSSS SANGAT KAN!! " nie dialog aq la kalau aq masih sweet sixteen.. skunk, dh besar, dh dewase sket.. so, aq just bley kte.. "JANGNLAH MALUKAN ORANG TU DAN MALUKAN DIRI SENDIRI.. TAK PASAL2 ORG TAK NAK FOLLOW AWAK LAGI.. YANG PASAL COPY MENCOPY NIE, APE KTE AWAK MSG KAT FB DYE, BUKAN KAT WALL TAU, PESAN SUPAYE DYE TKR HEADER DYE.. SBB AWAK DE BUKTI YG BANYK KAN YG DYE COPY HEADER TU SUME KAN.. CAKAP BAEK2.. DYE PAHAM.. JANAGN MALUKAN ORANG..  DALAM HATI SETIAP BLOGGER, MESTI LA NAK ADE FOLLOWERS BANYAK-BANYAK.. YE TAK?? " hmm,, nie la dialog aq yg cam best.. :)

so, abes suda entry nie.. kpd adek yg terase, sile la komen@conteng kat shoutbox@gado2 ngan akak kat fb..JOM.. AKAK NIE OK JE ORGNYE.. PERNAH GARK LA MENGAMOK KAT SKOLAH SMPI ORG INGAT KENE HISTERIA.. SBB ORG CRK PASAL~ :)

dri sudut pandangan akak, mungkin blog awak tak matang sebab AWAK TAK MATANG~ :) yela, awak kn skolah rendah yg celik IT.. tapi, adek belajar pendidikan agame islam kat skolah kan.. tau kan dose pahale sume tu.. so, kurangkan carut2 tu, kurangkan maki2 tu sume..
last but not least, matang la anda~ akak pown dlm proses nk matang nie.. tak nk cam budak2 hingusan@riang ria ribena lagi~ almaklumlah,nk msok U kan... takkn nk wat perangai cam o.k.u plak (Orang Kurang Umur)

lastly, HEY YOU~ DH BCE KOMENLA~ KEMATU SUDA JARI KU INI~
ASSALAMUALAIKUM~
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Friday, May 13, 2011

alhamdulilah...... saye dapat JPA~

assalamualaikum~~ ya habibi ya maulana, sila baca entry ana~~

hiii.. 13 mei, mesti budak2 yg mohon jpa ngah cuak... sebab, jpa kluar arie nie.. yeee~ aq malas btol la check check chek it out .. msti line internet busy.. yela, satu malaysia kot check.. huu.. tepat kol 5, aq pown bukak.. dngan jantong yang dub dab dub dab.. tetibe keluar ayat.. TAHNIAH.. bla.. bla.. bla... kan.. aq bce tak abes lagi, tros call ayah.. mule2 ingat kan dapat JPA ke overseas... huu.. dalam negare je~~ hee.. papepown.. alhamdulillah.. terima kasih pihak jpa.. sorry aq marah2, kutok2, nk bako jpa dlm entry terdahulu.. minta maaf., aq just sedey sket la, sbb tak dapat PILN.. sbb course yg aq mntk dentistry.. tp, tak pe la.. janji aq diberi peluang untok belajar.. alhamdulillah.. so, kne packing la nie.. ouh.. lpe plak.. kawan aq, HAJAR.. dpt PILN.. pergh.. mantap seyh ko.. dh la dapat petronas.. hiii.. congrats juge wat awek ku.. (best girlfriend la) cik vysha comel atau sekarang aq panggil nana.. dye pown dapat PIDN mcm aq.. kite jodoh kuatla sayang.. tp,ko ke UM.. takpe, UIA ngan UM.. dekat gitu.. yeay.. hepi~~ so, tahniah dan congrats kepada yang dapat jpa tak kirela same ade PIDN atau PILN... juge kpade yg dapat PLKN.. heeee...~ pastu, kpd kawan2 yg mohon mara plak, aq doakan korang dapat dan berjaye dlm idop.. weyh, aq dngr citer 80% orang yg g teview mara dapat scholar la.. huu~ good news.. aq pown tak ingat mne aq dngr.. hee~ and kpd,kwn2 yg tak dpt mne2 scholarship, jgn sedey.. jgn pilu.. jgn mogok.. de rezeki untok korang.. cume tak tau bile, di mane, dan bagaimane rezeki itu datang.. so,cheer up.. :)

so, today's entry is a happy news.. still waiting for a good news from my awek2 yg len.. hii... and last but not least~~~~
HEY YOU!!! DAH BACE KOMEN LA.. PENAT AQ TYPE2 NIE.. hachoooo.. >.,< selseme plak ari nie.. hiii.. take care you all..
assalamualaikum~~
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Saturday, May 7, 2011

aq bako je pihak jpa...

okay..
first of all..
assalamualaikum..
now,i'll practice to write my entry in english...
credit to cik izreen.. i've read your entry in english and i also want to practice.. hiii...
ermm.. actually, i want to tell everyone something sad that happened to me.. not just me, but all the ex-candidate spm 2010 that apply jpa...
(skunk,nk bm jap)
AQ NK BAKO BANGUNAN KEMENTERIAN~~~~~~
(ENGLISH BACK~)
yesterday, my friend gave me a link about jpa.. which is the video in TV3 BERITE UTAME..
what??? JPA HANYA UNTOK PELAJAR 8A KE atas... ARRRGHH.. OR BETTER I SHOULD SAY HERE, 8A+++++ AND ABOVE..
congrats cik dayana gemok sbb dapat above 8A++.. tp,you dapat petronas gark kan.. huuu~

i just so *terkilan* and dissapointed sbb, *bm jap* LEN KALI JANGANLA PANGGIL KITEORG YG DAPAT 5,6,7 A+ PEGI TEVIEW...
but, after i chilled for a while... i think, TAKKANLAH ADE SERIBU ORANG DAPAT 8a+.. TAK KOWT.. BUT, NTAH LA.. doa je la..
TP, I WONDER.. IF STUDENT THAT GOT 8A+ AND ABOVE TU TAK AKTIF KOKU, STILL DAPAT KE.. HELLO,KITEORG NIE TROK KE.. APE LA.. SEPATOTNYE, CAKAPLAH KAT TV3 TU YANG BIASISIWA JPA UNTOK STUDENT ATAS 8A+ YANG AKTIF KOKU, CEMERLANG KOKU.. FOR ME, WE, THE STUDENT THAT GOT 5,6,7,A+ YG ACTIVE KOKU LBEY BERKUALITI DARI STUDENT 8a+ YANG LUMPY DLM KOKU.. *emo sangat ke* ske ati la.. my blog.. kalau terase, sile klik button merah "X" kat screen ats kanan anda yea... understood??

THEN, I JUST TAKE WUDHU' TO CHIILL AFTER CRYING FOR A LOOOOOOONNG TIME.. smpi bengkak my eyes.. tsk..tsk.. TT_TT
dh la frust tak dapat um.. tapi alhamdulillah, dapat UIA.. at least, HE give me the opportunity to study.. thank you ALLAH~~~ *GIVE THANKS TO ALLAH, FOR THE MOON AND THE STARS.. LALALALA..* (nyanyi lagu MJ PLAK) hehe..

so, dh due bnde wat aq sedey.. jpa and tak dapat um.. then, the 3rd..
i saje saje check, after i've finished my foundation at uia, where will i go... then i FOUND THAT...
for student lepasan asasi sains hayat, uia just bagi degree in biotech OR biomedic.. what the !!!!
then, aq melalak lagi.. ingat kan bley amek dentistry.. sori ayah ibu, wawa tak dapat jadi dentist... *melalak mse wat entry nie* sob sob.. (basah laptop aq..)
sedey la.. ape la uia nie.. DH LA KNE BLAJO ARAB.. TU TAK PE LA.. not bad la blaja lebey dri 2 bhase.. bm, and english.. but i still can understand korean la.. mandarin sket2.. and now.. ARAB MALI~~
hiiii~
biotech??biomedic?? what's that?? food?? toys??? then, i google-ing.. to find out about biomedic.. biotech wat bodo je.. tak nk.. >.<
then, i knew now, i can work in lab.. be the researcher..contoh, mcm kaji pasal telur palsu ke.. cam tu la..  or forensik.. hmm.. cam kat csi gitu.. huu.. ok la~~
janji aq dapat pakai kot putih yang cool tu~~

BUT, I STILL WAITING FOR THE JPA.. HUUUU.. jpa.. please be good to me.. koku aq gempak doe.. pnt tau.. cgpa aq 84.10 tau.. cekgu pown ckap dh tinggi tu.. interview aq pown bgi aq.. *OK2 LA* bce la entry aq wei... yg pengalaman jpa tue.. bru tau.. >.<

papepown.. allah dh tentukan jalan idop masing-masing.. sume de rezeki masing-masing.. cume mase, tempat dan bagaimane allah bagi rezeki kat kite..
 huuuu~

ok la.. nk tngok 8TV NITE... de citer pasal BEAST.. huuu..
tengah sedey-sedey ni.. dengar lagu BEAST,a-pink, 4MINUTE.. G NA... BRU IDOP BLEK SOUL AQ...
OUH.. i forgot.. english right.. hahahah.. omg.. now, bigbang mv, 'TONIGHT" ON MY TV NOW.. HUUUU.. g-dragon... want to gigit you la.. comel~~~

erm... ngah sedey-sedey kan, de sumone told me.. a handsome boy from my school also got UIA LA.. crush aq la.. aq ske dye dari form 4 lagi... hiii~uia petaling jaye.. heheheh.. sngat suke dye la.. ahhhh~ now, i'm studying english at home.. by myself.. and also ARAB.. huuu... just selak2 my brother's text book.. elementary school nye buku.. but, my brother now is 15 years old.. haha.. dh berabok buku tu..

ok.. tata.. annyeong.. and~~~~~~~ assalamualaikum!!!!
BEAST DAEBAK!!!
DAEBAK MEANS THE BEST...
SO~~~~~~~
WAWA DAEBAK!!!!
hey YOU!! dh bce KOMEN la... >.<
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Friday, May 6, 2011

assalamualaikum...

huhu.. dh lame tak update ini blog.. takde bende nk tulis.. skunk nk citer.. de 2 bende best jadik kat aq.. cam nie.. 1st, alhamdulillah, aq dapat offer matrikulasi kulim, kedah.. jaoh ooo.. pastu, aq lek2 je la.. tnggu ipta.. doa2 la dpt um.. skali aq check hari nie.. 6 mei.. aq dapat uia.. ok la.. alhamdulillah.. asasi sains hayat.. aq syukur sangat-sangat.. alhamdullilah... seronok btol.. tapi aq still tnggu jpa.. ooo..aq nk sngat jpa tue.. aq nk tolong ayah.. sian ayah.. nk tanggung akak blaja lagi.. ibu lagi.. adek.. aq lagi.. sebab tu la aq harap sangat jpa.. Allah, bantulah hambamu.. aq nk tolong ayah.. :) aq harap, dengan belajar kat uia, dapat ajar aq jadik hamba allah yg rajin, bijak dan berkualiti.. secara tak lansung aku dapat belajar bahase arab yg memang aq tak pass dari kecik.. dulu sekolah agame, result aq sume ok.. arab je dpt B.. means aq bley bawak la.. insya allah..akak bley cakap cine.. aq bley cakap arab.. hahah... dak kelas aq just aq, iqmal ngan leen je dapat uia.. yang len dapat uitm,upnmngan majoriti um.. aq sedey giler tak dapat um.. nk sme ngan vysha,... best friend aq tue.. sayang giler kat dye.. kalau takde dye,aq tak tau nk wat cam mne ngan add math aq.. trimas vysha.. i owe you big time..


NO. KAD PENGENALAN/MYKAD : 930902016812
NAMA : AZWATUUL MURNI BINTI RAHIM

TAHNIAH!
Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:
KOD PROGRAM : Y0010 
NAMA PROGRAM PENGAJIAN : ASASI SAINS HAYAT
IPTA : UIAM - UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA MALAYSIA (UIAM)
URL SURAT TAWARAN : http://www.iium.edu.my/kemasukan/tawaran.html
Pihak IPTA akan mengeluarkan surat tawaran kepada calon yang berjaya mulai 07 Mei 2011 (Sabtu)  
(Klik URL SURAT TAWARAN di atas untuk mendapatkan Surat Tawaran IPTA)

CATATAN : Calon boleh mencapai Surat Tawaran melalui Laman Web IPTA mulai 07 Mei 2011 dan calon WAJIB mengesahkan SETUJU TERIMA TAWARAN sebelum 14 Mei 2011.

thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Thursday, April 21, 2011

Yusuf Islam Your mother



waarrgghh.. lagu nie wat aq nanges.. even lagu nie dh lmekan.. tp, tetap seronok bile tiap kali dengar.. tak jemu.. aq sedar aq bukan nye anak yang baek..malas.. tak pandai.. menyusahkan... tapi, aku janji, aku akan balas jase ibu ayah, akak.. ameer.. sume la.. aku akan capai cite-cite dan cinta.. hahah.. so, tetibe plak, aku bangon je pagi2 bute, teringat lagu nie.. apasal ntah.. mungkin allah nak bagi aq petunjuk supaya jangan malas2 kat umah.. dahla tak keje..habiskan beras je.. hehehe.. enjoy.. aq doa supaya semua umat nabi muhammad s.a.w akan menjadi anak yang terbaek di mate ibu bape mereka... oppss.. lupe plak.. arie nie hari jadi aemer.. adek aq.. hepe burfday gemok..
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Thursday, April 14, 2011

how did the korean fanclub be created??

Super Junior fans are called ELF because it stands for Everlasting Friends. It means that their fans will always be their fans & love them no matter what. Also, it means that their fans are more than fans to them, they're more like dear friends.

SNSD fans are called S♥NEs because it means that SNSD & their fans are one. Hence, the pronunciation of S♥NE as "So One."

Other fanbases ~

SHINee's fanclub, SHINee World is taken from the title of their first album & because Shining Land = SHINee + World. It's also known as Shawol, which is just a shortened version of the two words combined.

DBSK's fanclub, Cassiopeia, is the name of a constellation with 5 main stars & there are 5 members in DBSK. Without a star, Cassiopeia [the constellation] wouldn't be Cassiopeia so they're emphasizing the importance of every member.

2PM's fanclub is named Hottest because JYP considers 2:00PM as the hottest time of the day.

2AM's fanclub is named I am because 2AM + 2PM = One Day. I am + Hottest = I am Hottest. Very clever ~!

FT Island's fanclub is named Primadonna because it's the name of their first album's song title. It also means that their fans are the heroines of their lives.

U-Kiss' fanclub is named Kiss Me & I think the meaning behind that is pretty obvious ^^

Kara's fanclub is named Kamilia because it's a combination of the words Kara & familia.

2NE1's fanclub is named Black Jacks because Black Jacks is also known as Twenty-One.

CN Blue's fanclub is named BOICE because it's the words "voice" & "blue" combined.

ZEA's fanclub is named ZEA's Style (I think) for obvious reasons.

MBLAQ's fanclub is named A+ because all of the members' bloodtypes are A & it also means their absolute quality (from Music Boys Live in Absolute Quality) is A+.

SS501's fanclub is named Triple S because the first 2 S's are taken from the band name, which stands for Super Stars & they added on another S, which stands for supporter.

Brown Eyed Girls' fanclub is named Everlasting. Idk why though... Wish their fanclub name wasn't so close to SuJu's -_-

f(x)'s "fanclub" is named Aff(x)tion, pronounced Affection. Meaning is obvious. It's not an official fanclub yet though, just the name of their international forum.

4minute's fanclub is named 4NIA because 4minute + Mania = 4NIA.

B2ST's fanclub is named B2UTY. Obvious reasons.

Oh, I found fanclubs for individual members:

MIRacle - Mir (MBLAQ) *obvious*
Soonja - Thunder (MBLAQ) *Idk the meaning behind this one*
SeungHolics – Seungho (MBLAQ) *obvious*
Flames – Minho (SHINee) *because his nickname is Flaming Charisma*
Blingers – Jonghyun (SHINee) *because his nickname is Bling Bling*
Lockets – Key (SHINee) *key-locket, get it? :)*
M.V.Ps – Onew (SHINee) *In their debut song, Nuna You're So Pretty, Onew sings "Nuna you're my MVP"
Taemints – Taemin (SHINee) *After their debut, Taemin would always carry around candy with SHINee wrappers to give to nunas. I think this is the cutest fanclub name ever!!*
J+ - Joon (MBLAQ) *a play on MBLAQ's fanclub name, only replacing the A with his first initial*
Jaywalkers - Jay Park/Jaebeom *obvious*
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Tuesday, April 12, 2011

pengalaman interview jpa..

huhu... akhirnya suda tiba tarikh keramat 12 april 2011... hari diinterview jpa.. huhu.. aq tau yg aq nie dipanggil untuk ditemuduga 8 apr.. pastu, aq mule la mengGOOGLE crk pengalaman org2 yg pernah diinterview jpa.. mcm yg korang tengah wat skarang nie.. hehe... then, aq prepare la mcm soklan yg berkemungkinan akan ditanye... antare soklan yg aq prepare :
1. tell about urself
2. aktif dlm koku...
3. family background
4. course mne yg awk pilih dan kenape..
5. nape nk g overseas n nk msok u mne?
6. apa yang anda tau tentang course yg anda pilih??

tula, soklan2 yg aq prepare.. yg part tell me about urself plak, mcm wat esei.. my name is bla..bla.. bla..
haha... akhirnya, tibala tarikh yg buat aq tak tido 3 mlm.. hehe... 12 april 2011 tiba~
aq kne g interview kat UTeM DURIAN TUNGGAL... KOL 8.50...
aq pown g la daftar.. check je nme aq kat whiteboard yg bertampal list name, aq terkezut.. nape?? TIDAK~ AQ SORANG JE MALAY DLM GROUP tu.. huhuuhu... :(
ade 4 lg bdk cine.. 2 org amek farmasi, n due lagi amek medical.. so aq sorang je yg amek dentistry.. hehe... aq kat panel 3.. means bilik 3 dan aq group no 2..
abes je budk group 1, aq tros g kat dyeowg, panel tanye ape.. nseb bek bdk tue ok jek.. dye kte sal patriotik di kalangan remaja.. pergh... soklan maut... tp aq mmg tak prepare lansung ar, part2 isu semase sgale bagai.. sbb tv ngan surat khabar asyik kecoh psl anwar ibrahim je.. hisshhh... pe kaitan plak si anwar ngan jpa aq.. APAKAH!!!
pastu, group aq pown msok ngan cun nye.. hehe...
ni la antara dialog2 yg aq ingat..
panel : ok, slamat datang, assalamualaikum dan slamat pagi.. tahniah kerana dipanggil untuk sesi temu duga.. sila perkenalakn diri anda secara ringkas...
 (what!! btol ke ape yg aq dengar nie.. BAHASA MELAYU???)
pastu, bdk no 1 , 2, 3 pown bgtau la... before tu, bdk yg no 1 tanye in bm ke english.. adoi ai.. kalau si penemuduge tanye bi, jawab la bi.. ngek btol... TETAPI... si panel tu kte, suke atie, ikot selese kamu...
(sekali lagi, what??? btol ke ape yg aq dengar)

akhirnye, tibe la giliran aq.. aq yg ke empat...

aku : assalamualaikum dan slamat pagi.. nama saya AZWATUUL MURNI RAHIM dan saya bersekolah di SEKOLAH MENENGAH SAINS MUAR...

(ape yg aq sngt bangge adalah aq je satu2 nye, pelajar melayu dan pelajar dari SBP... tepuk2.. heheh.. yg len skolh bese, bkn nk rendah2kan mereka, tetapi, nk bgi up sket confident aq yg dh trun n jatuh dlm bumi...)
pastu, tros msok group disscussion...


panel : ok. sekarang adalah perbincangan berkumpulan... ade bghgn eglish dan melayu.. kite mulakan dulu dngn bhasa melayu... masa kini, kes pembuanagn bayi semakin berleluasa pada pendapat anda, apakah faktor-faktor yg mendorong berlakunye pembuangn bayi ini, dan apakah langkah untuk mengatasinya



HAAAA... aq nk bgtau sebenonye, de sumting yg terjadik antare aq ngan bdk cine yg no 2.. bdk tue dpt result straight A+ dan aq mmg tabik toing2 kat dye ar...

bdk cine no 2 : bagi sye... pembuangan bayi berlaku kerana terpengaruh dengan rancangan di televisyen (lbey krg ar ayt dye ) bala..bla.. bla... dan (PART NIE YG BEST) remaje2 yg telah mengandungkan ank luar nikah, mlah membuang bayinye seharusnye dihukum agar tidak lagi mengulanginye...

aku nye plak : pada pendapat saye, kes pembuangan bayi berlaku ekoran ibu bapa yg kurang memberikan didikan agama,,, (cam point dlm karangan spm jek) memeng benar, didikan agama telah diberi, tetapi haruslah diberikan SECUKUPNYA, dan sedari kecil lagi... seperti yang kite slalu dengar, anak ibrat kain putih dan ibu bapa yang mencorakkannya... oleh itu, sekiranya, didikan agama bru hendak dititikberatkan apabila si anak sudah besar, sudah tidak bermakne lagi.. seharusnya diberikan semasa kecil, kerana apabila si anak sudah remaja, perasaan ingin mencuba, berani, dan kuat memberontak semakin menebal.. pada pendapat sya juga, remaja2 yang bermasalah seharusnya tidak harus dihukum secara terus sebaliknye, diberikan semangat dan dorongan agar dapat meneruskan hidup, disamping dapat menginsafkan diri.. (see, pendapat aq berbeze ngan bdk cine, dye kte hukum je, tp aq baek sket, kene bgi nasihat dan dorongan.. haha... nampak tak???)
pastu si panel cam nk melagekan aq ngan bdk cine tu.. haiihhh...
panel : saye perasan yg pendapat yg diberikan oleh joeell (nme bdk cine lelaki tu) dan cik azwa agak berbeze dimana encik joelle menyarankn agar dikenakn hukuman sebaliknye cik azwa menyarankn agar diberikan semangat hidup dan bimbingan..
(AKU INGATKAN, NK KENE JELASKN DENGAN LEBIH LANJUT SEKALI~)


PANEL : bgi saye, saye kurang bersetuju dengan encik joeelle (yes, yes, aq menang) tentang hukuman kerana seperti yg cik azwa katekan supaya diberikan semngat dan bimbingan.. (yes, menang lagi) wajar diberikan kepada pelajar bermasalah tetapi (aiseyman) cik azwa, ade sesetengah jenayah harus dikenakan hukuman.. membuang bayi seperti melakukan pembunuhan dan harus dikenakan hukuman.. kerana itulah, tertubuhnye, sekolah harapan bagi ibu mengandung ank kuar nikah di melake...

(PERGH,,, SELALUNYE YG KENE TEMUDUGE YG WAT KESIMPULAN, SEKALi, PANEL PLAK YG WAT KESIMPULAN... HAHAH CHANTEK AR)
PASTU, SOKLAN KEDUA, STILL DLM BM...


panel : biasenye, ramai pelajar mempunyai masalah untuk bekerjasama dengan foreign student, leh itu, katekanlah, anda sebagai pelajar luar negare, nasihat ape yang akan kamu berikan kepada pelajar2 atau junior2 kamu yg bakal belajar di luar negara, bagaimana mahu mengatasi masalah sukar bekerjasama???

aku  : kebiasaannya, apabila pelajar sudah habis belajar, seeloknye, ambillah peluang bekerja "part time". tujuan bekerja bukan shaja mencari pengalaman, wang, malah dapat meningkatkan lagi skill berkomunikasi dan belajar untuk saling bekerjasama.secara tidak lansung, dapat melatih diri cara untuk bekerjasama... (see, de point kan..) oleh itu, bagi pelajar yang berkerja sambilan, mustahil ade masalah sukar bekerjasama...


panel : sye setuju ngan pendapat cik azwa (panel plak yg setuju.. ) tetapi saya sarankn agar belajar tentang law luar negare kerana law di malaysia is differ berbanding law di luar malaysia..

aku : (tros menjawab) terima kasih atas informasi dan nasihat tersebut.. (dan panel pown senyum kat aku... tambah markah) hehe...

panel : ok, now we start the english section... (jantung aq dh start dub dab....
panel : why did you choose to study overseas and what is your course??
aku : (pergh... nie mmg yg aq tunggu2... muahahahahah) aku pown tros agkat tangan sblom si joelle tu start.. hmmmph) i choose dentistry and i decided to study in uk because, uk institution is well-know for their high standards. furthermore, university of leeds is located in uk.. leeds unniversity is undoubtedly as one of the best unis for dentistry. i'm not sayng that the universities in malaysia is not good, but by studying overseas, different country have differnt knowledge.. therefore, all the knowledge and the experience that i gain, can be shared and contributed to the society... (ok tak jwpan aku... cam poyo jek)

pastu de lagi la, yg bebudak lain jawab...

panel : other advantages by studying overseas??
 aku : (sume org senyap je, aq pown angkat la tangan) by studying in overseas, the students will be surrounded by the english speakers, therefore, i can improve my skills in language.. in addition, malaysian is our home, we will feel so safe here, by studying overseas, we are far away from our family, and we can be more independent and more adaptable in new surroundings and different circumstances. (ceyh.. konon je tu)

pastu, tak de spe tambah lagi... n the panel tkr soklan..
panel : (soklan paling aq suke) will you contributed to the nation and come back to malaysia??
soklan nie aq bgi joelle ckp dulu.. aq dh de point dh... tak kesah le kalau sme ngan dye.. tp ternyate, berbeze~~~~

aku :   when i accept this scholarship, i am in the bond with the goverment. it is like an agreement or deal with the goverment that i am seriously for coming back to malaysia to serve for the country and the society.. as the dentist. jpa has give me the education and sponsor, therefore, by paying it back, i must work with the goverment. my parents also work with the goverment and i never see there is any problem to work with the goverment. (kalau boley aq nk ckp yg kalau keje swasta, gaji mmg banyak dan lumayan berbanding kerajaan, tapi, bile pencen, kerajaan bagi tau duet pencen, tapi swasta.. swasta memg mnjanjikan sesuatu yg lmayan, tetapi untuk jangka masa yang pnjang... kerajaan bagi gark gaji walaupun tak selumayan swasta, tapi cube fikir, kerajaan bgi pencen untuk jangka masa yang lebih lebih panjang.. tapi,aq tak reti translate english spontan, so, aq tak ckp ar point nie...)

AKHIRNYA, HABESLA SESI SOAL-JAWAB.. SEBLOM TUE, PANEL DE TANYE DE PAPE SOKLAN... DAH AGAK DAH... SI JOELLE ANGKAT TANGAN...
joelle tanye besar tak peluang untuk mendapat biasiswa bagi pelajar perubatan ke uk... n the panel kte kami tak pasti lagi, akan diberitahu kemudian...

pastu, aq plak angkat tangan, actually, saye ade 2 soklan.. n the panel senyum n kate boley...
aq tanye ar brape ramai org pelajar yang akan diberikan peluang mendapat biasiswa pada tahun ini, dan bagaimana dan bila pemohon dapat mengetahui akan keputusan biasiswa...

si panel ngn senyum mnisnye menjawab : seribu lbey pada tahu ini, dan keputusan akan diberitahu pada bln april ini juga dan boleh diketahui melaluiweb.. (ceyh, aq dh tau, sje jek... hihi.. mesti tnjukkan interest kite terhadap scholarship)


pastu, nk kluar kan, aq sorang jek yg slm, sbb sume panel tu PEREMPUAN, ISLAM, MELAYU... so, aku nie kann PEREMPUAN, ISLAM DAN MELAYU... huhu... si joelle tlgbkk kan pintu untok aku.. ceyh... gentleman la konon...
nseb bek ko comel.. nyaw~ hakhak...
kat luar bilektemu duge.. joelle kate... woah, azwa.. idea kamu, ayat2 kamu, sumenye dh bunuh idea sya... bdk cine yg laen plak kate, woah azwa, semue idea yg saye nk ckp awak dh kebas.. tp awak mmg pandailah... huhu... kembang kuncup lubang idong.. hihi... aq kte ar.. mne de sye bunuh awak.. awak tak mati lagi kan, dan dyeorg sume gelak kuat gler dn bebudak kat panel laen sume senyum tngok kiteowg..sengal btoll..


so, abesla, ceritera aq yang tak mungkn aq lupe dapat sejarah hidup aq yg dalm perjalan meniti usia kedewasaan...


kepada kawan2 yg dh abes bce silela komen yea.. aq nk kongsi ngan korang sbb aq mmg ske jenis bercerita,bercereka dan berkongsi hot issues.... hehe...
kepada junior2 dan adek2 yg bakal diinterview, berusaha, berdoa dan berserah.. pasti kan korang mmg kene fokus btol2ape yg korang nk jdk.. kalau nk jdk dentist, crk role of dentist, sebagai bakal dentist, ape yg bakal korang belajar, crk u mne yg mmg bagos untuk pergigian... secara tak lansung, korang akan dapat tau ape yang tak pernah tau seblom nie.. sebagai contoh, aq search la sal dentist, n aq dpt tau yang kalau doktor yang slalu wat rawatan tok kanak2, bkn dentist, tp pedodontic.. kalau yg pki braces, dipanggil orthodontic... kalau yg check2 akar gigi, dipanggil endodontics,... hah.. so, info2 cam nie bley la dicakap mse interview... yg menunjukkan, kita memang bersedia untok jdk dentist..

pesan aq kat sume org termasuklah kpd diri sndiri, kalau tak dpt biasiswa tue, bacela surah ke 2 ayat 216 (aku pown tak bce lagi tp, de sorang 'abg' dri mesir bgtau aq.. aq tanye ayat psl ape, dye suro crk sndiri.. nnt2 la aq crk.. tak silap aq 216.. nnt aq bgtau ayat tue kat post laen eh...)
 so, aq doakan agar sume kawan2 aq di samura, pelajar2 di malaysia yg g teview dpt la ape yg dihajati dan sam-samalah kita bangunkan malaysia.. jgn jdk mcm kacang lupekan kult.. mse teview, beria0ria ckp nk keje ngan kerajaan, so jgn la mungkir janji.. sian jpa.. 10 thn je keje ngan goverment.. ingat, duit jpa, duit mak bpk korang yang bekerjadi jbatan perkhidmatan awam (polis, cikgu, dan yang sewaktu dengannye) kalau aq, dpt tangkap, spe yg tak keje ngan gomen dlm 10 thn dn dpt jpa, TAK NK KAWAN NGAN KAU... HEHEHEH.... ske atie korang la. korang dh besar..bley pk sndiri.. kalau byngkan korang di tempat pemberi biasiswa la.. pnat je bgi duit berpulh ribu, tp org tak nk keje ngan korang.. so, fikir dlm2 sbol wat sesuatu tindakan... ok... 
aq kongsi experience aq sbb melalui cara nie gark aq dpt tambah pahale.. suci murni tau niat aq semurni nameku.. hehe.. takde la.. aq mmg nk share, disamping tambah pahala, seronok sebebonye, menceceh kat sini... so, lps bce sile follow blog sye...
SAYANG ALLAH, SAYANG ISLAM, SAYANG DIRI SENDIRI, SAYANG KELUARGA, SAYANG GURU-GURU, SAYANG SAHABAT, SAYANG SEKOLAH, SAYANG ILMU DAN SAYANG MALAYSIA~
keep moving forward...
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Sunday, March 27, 2011

twinkle away by brainstewz with full lyrics


waarrghhh~ saye suda jatuh cintan sme lagu nie... dengar lagu nie mse bkk blog suzu... THANKS SUZU.... wawa ngan izreen suda hfl lagu nie... credit to encik suzu... sedey lagu nie... kte suzu, lagu nie kawan dye yg nyanyi... ORANG MELAKE! WOOT WOOT... IDOP MELAKE... ceyyhh... mule2 dngr lagu nie gelak tau... sbb beginning dye cam lagu hawaii... cme tak phm npe tajuk lgu ni twinle away... BINTANG PERGI KAH??? papepown enjoy... again, THANKS SUZU~ izreen, aq ske lagu nie la....
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

allo....

hehe... berjumpe lagi kite... arie nie birthday ayh... huhu hepy birthday to tou, hepi birthday to you, hepi birthday to ayh, hepi birthday to you.... tepok..tepok... mlm tue g mkn kat SECRET RECIPE... bkn slalu dpt mkn kat situ, dh le mhl.. tak mampu.. huhuhu...sob sob... pastu kan, tak de bende lagi nk cter,... hehe... epi besday ayah~
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

alhamdulilah....

dh lme tak manage blog... skunk wawa dh de ramai kawan blog... 23/3 arie tue wawa ke SAINS MUAR..
nk amek RESULT SPM.. ngee~ cuak.. mule2 sket je tau org.. tetibe rmai.. wawa blom amek rslt dh melalak... takot sngt... akhirnye.. tibe la giliran wawa~ brother hafiz tanye mak ayh dtg tak..ibu ayh diri lakang cekgu.. pastu brother kte, "saye tnjuk kat mak ayh dulu eh," tetibe je nmpk ibu ayah nanges... wawa cuak ar... rupenye... wawa dpt 9A.  alhamdulilah... Allah je tau cam mne prasaan wawa... terime kaseh cekgu-cekgu, kawan-kawan yg bnyk tlg... time kaseh sngt... wawa dpt 5A+, 1A, ngan 3A-... alhmdullilah... esoknye plak birthday ayah... nie memang hadiah yang paling best wawa bgi kat ayh... blek je umah, tros demam... tp, ayh dh jnji, ayh kte, "wa, kalau ko dpt straight 9 A, kite tros g kedai beli laptop..." hahahha... pe lagi.... pcot je la... sok smbong lagi... bye~
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Friday, March 25, 2011

AJ - Wipe the tears {Romanization + English Sub}


thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Monday, March 21, 2011

[Music Bank] -101217 Magic Girl (Key,Kikwang,Kwanghee)Special Stage


thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

IU & KiKwang - New MC Special Stage


thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Sunday, March 20, 2011

[HD/MV] MBLAQ (엠블랙) feat Hyun Ah (현아) - Oh Yeah



nk penohkan blog je... btw, mv nie best... sebab ade JOON!!!!!! oppa...
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Saturday, March 19, 2011

MBLAQ Joon's voice cracked up when singing oh yeah


thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Wednesday, March 16, 2011

[HD/MV] "Feeling Sad" - Lee Joon & Park Jiyeon (Bawoo & Yul) [eng subbed]


thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

110308 [ENG SUBBED] Strong Heart Lee Joon cut



haha... comel btolla joon oppa... aq ske dye sbb bad boy image dye, suare dye, dance dye... dan yg pnting... DYE JUJUR!!!! aq kesian kat dye sbb dye dh 2 kali break up ngan his stupid girlfriends... girlfriend dye de affair ngan lelaki yg sme... perg h... kesian JOON... tak pe... I CAN BE YOUR GIRL... hahah.. dlm mimpi ar... video nie lawak gler... comel.... ngeee... ENJOY~ zzaanng...
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Tuesday, March 15, 2011

MBLAQ BLAQstyle 'Stay' [HD]



"HEY!! STAY!!" waarrgghh... cheondong oppa comey... joon juga.. mir juga... nie mv terbaru dyeorang... tapikan.. permulaan dye cam lagu heartbeat 2 pm plak... yela.. ade heart tue kan.. hmm, papepown.. fighting MBLAQ... zzzaannggg~
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Big Bang - Tonight MV [English subs + Romanization] HD



allo~ BIG BANG IS BACK!!!! yeepiii... mv terbaru dari BIG BANG... mantap!!!!!!!!! waarrrgghh... G DRAGON OPPA and T.O.P oppa cooollll abes~ with their raps and their evil-looking face... comel plus cooll... memang bad boy gler... enjoy~
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Monday, March 14, 2011

Leonardo DiCaprio



waarrgghh~ SAYA SUKA, SAYANG, CINTA LEONARDO DICAPRIO!!!!!!!!!!!!!!! i'm crying while watching TITANIC and ROMEO JULIET!!!!!!!!!!!! sedeY woo... both of the movies have the sad ending... i hate sad ending... but, i don't know why i love both of them... even they ended with sad ending... love LEO so much... thank god, he dumped by his idiot girlfriend... a model... that woman said she can't stand with leo's schedule... hei girl, leo is an actor.. of course he is busy with his career.. uh... poor leo... GO LEO!!!!!!!!!!!
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Friday, March 11, 2011

[HQ] Tiara/T-ara - Lies (거짓말) [Geojitmal] MV Official Full Ver. (Subbed...



yaaa~ ske giler ngan group nie... tak bnyk konflik... relek jer... cam nie la bru aq ske... dh la cun, suare sooodap.. bley acting ngan cunnye... ske jiyeon ngan hyomin... jiyeon comel giler dlm master of study... hyomin plak cool dlm invicible youth... haha... boy dlm mv nie pown act dlm master of study... gempak tue... waaarrhhh... ske t-ara ngan 2 NE1 sbab cool.... aq tak ske sngt girl group yg gedik.. sorie la ek... nie blog aq.. ske atie ar nk kutuk pown.. even aq nie k-pop die hard fan, tak semestinye kene minat SEMUA GIRL GROUP.. kalau boy group aq ske sume sbab mmg cool abes.. mantap.. tp, aq mmg tak ske snsd.. kalau ske pown, aq ske yoona, sunny, ngan tiffany jek... sooyoung mmg out.. dulu aq ske dye.. tp, mulut dye.. ya allah... mcm b*NT*T AYAM... sorila ek.. ske atie jek dye kutuk bju heoyeon dpn org ramai... pastu bajet cun la.. mmg la ko cun, tp jgn la sesedap oren ko jek nk kutuk owg.. haha... skunk nie, mv t-ara... aq termasok plak psl snsd.. ngok btol.. tak pe la.. blog aq.. ske aq la... skunk, aq ngah support eunjung yg juga skarang nie menceburi bdang lakonan... dlm DREAM HIGH... best woo citer tue... sbab ade IU... aq mnat btol kat budak kecik nie.. tau tak, IU nie sebaye ngan aq... 18 taun.. tapi kalau kt Korea, aq dh 19 taun... hehe.. papepown... t-ara!!! the best... ZZZAANNGG~
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

[HD 1080] Kara - Mr MV (Japanese Version)



haaa... nie yg JAPAN VERSION plak... cool abesan... support KARA la wei... enjoy~
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

kara - Mr. [HD]



aq ske btol la butt dance nie... try gark kat umah, bley ar tp kekadang lari beat... susah maa... sayang btolla.. de rumor yg group nie nk pecah.. hissyy... dh la DBSK pown hancus.. H.O.T pown hancus... SHINHWA pown.. huu... takpe.. SHINEE, BEAST, MBLAQ, FT ISLAND, DALMATIAN, T-ARA, 2 NE 1 JGN PECAH!!!!!!!!!!!!!! FIGHTING~
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Thursday, March 10, 2011

jariku terpotong di mata pisau bongok!!! sakit dowh...

nie yg dh kene plaster
yg dh baek.. "baek la sngt"
 
sakit nye!!!! jari kene potong ngan pisau... ce cite, ce cite... cam nie citer nye... pada suatu arie, smalam la... perot dh ber'gamelan'... means lapar ar... arie isnin ngan slase dh bedal megi adek aq.. sian ameer.. pastu arie rabu plak, takkan nk mkn megi lgi kan... sian plak perot aq... tp dh berkeroncong perot nie... aq pown ngan bijaknye pegile pcah masok dapur kol 3 pagi... amek mangge ngan pisau... sedap woo mangge tue... fresh lgi... pstu aq pown buang le kulit mangge tersebot... nk buang kulit yg terakhir la terjadinya incident bongok nie... aq terbuang kulit jari aq sndiri... means terpotong la... ya allah... pedih bgi nk gile... nk jerit nnt ibu ayh bangon... dh le dapur dkat ngan bilek ameer... nt terbangon plak dye... dh le nk kene bangon awl g skolah... aq plak wat drama air mate kat dapur... aq tros bkak paip, bsoh jari yg mlg tue.. ibu jari plak tue... pastu amek tuala, tkan kuat kuat... tak nk drh kluar... tp, meleleh ar drh tu... ngeri aq tengok... tetibe aq rse diri aq nie mcm nurse plak.. aq cpt cpat amek first aid kit... mule mule amek dettol, spu kat jri tue.. ceyh... siap nk spu dettol... kalau ayh ltk minyak gamat je kowt.. ape daa... tp, this is for precaution la.. kalau tak ape gne aq jdk pbsm mse skolah rndah...*pss, skolah rndah je kowt.. tue pown nk kecoh.. heh... pastu amek plaster... papp... teros tmpl... haa.. abes cite... da moral of da story, laen kali bdal je la megi ameer.. tak yah nk susah susah potong mangge... haha... best punye moral... so, esok nye aq pown teros membedal megi ameer.... hahahahahha... END OF DA STORY MORY!!! esok story lagi~
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..

Tuesday, March 8, 2011

SG Wanna Be - Sunflower MV [english subs + romanization + hangul]



huhu.... sedey plak bile mv nie abes... tak sia-sia tunggu mv nie ngah loading... bile tengok blek kan... laki nie cam hongki pown de gark.. pape la... so, k-pop lover, enjoy!!!
sg wannabe best... first time dengar lagu nie bile seokhun nyanyi kat OH MY SCHOOL!! in da first episode... time tur, seokhun mntak sume owg tepuk tangan, ikot beat... pastu dye nyanyi lagu nie... huhu comel...
k-pop!! fighting!!!
thanks for visiting my blog..feel free to drop your comment... saranghae..